Cliché, maar waar:                                                                          Als je bezig bent met je passie voelt het niet als werk

Over mij: Ik heb 3 jaar lessen gevolgd aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam en heb een jaar les gevolgd aan het Conservatorium in Utrecht in de inmiddels beroemde Complete Vocal Technique (CVT).

Bij Jan Kortie heb ik twee cursussen stembevrijding gedaan. En ik heb ruime ervaring opgedaan met het begeleiden van adem therapie en adem meditatie.

 

Ik heb meer dan 35 jaar podiumervaring en heb gezongen in soulbands, pop trio's en jazz combo's.

Op dit moment zing ik in twee muziekformaties The Local Heroes, voor op feesten, recepties en in kroegen en More Than Words voor op uitvaarten en andere ceremonies.  Ik schrijf ook eigen nummers en ben de opname van een CD aan het plannen.

Al ruim 15 jaar geef ik vol

enthousiasme zangles en

workshops.

Mijn opleiding in de Complete Vocal Technique  betekende voor mij persoonlijk dat ik hoger ben gaan zingen in mijn borststem en veel beter begrijp en kan uitleggen hoe het stemapparaat in elkaar zit. En het leerde me dat je je stem op zoveel verschillende manieren kan gebruiken.

Bezig zijn met Stembevrijding betekent dat ik vrijer en makkelijker zing. En meer zing vanuit het verhaal dat ík te vertellen heb en waar mijn stem goed in is. Je eigenheid komt zo veel meer naar voren. En je bereikt je publiek beter. Dat wil ik allemaal graag doorgeven aan mijn leerlingen.