Zangles


Zingen is gezond en laat je gelukshormonen stromen. Mijn lessen zijn op maat en toegespitst op jouw behoeften. Ze zijn geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus. Je kan privéles nemen, maar ook duoles of groepsles. Ik heb veel ervaring met lesgeven aan kinderen en ik coach ook professionals

 

Neem zangles bij mij om:

 

-Meer vrijheid en gemak in je zingen te ervaren

-Meer zelfvertrouwen op te doen

-Te ontdekken wat je allemaal kan met je stem 

-Met meer power te zingen, vanuit een sterke ademsteun

-Stemproblemen, verkrampingen en heesheid te overwinnen

-Wel gemakkelijk die hoge noot te halen

-Aan je repertoire te bouwen

-Aan je techniek te werken

-Te leren fraseren en improviseren

-Meerstemmig samen te zingen

-De nummers van je band of uitvoering met me door te werken

-Je voor te bereiden op een auditie of op het toelatingsexamen van het conservatorium (met Solfège)

-Samen aan jouw eigen nummers te werken

-Uiteindelijk met jouw zingen je publiek beter te raken vanuit het gevoel wat je erin stopt . Toon de kracht van je kwetsbaarheid. Zing jouw unieke verhaal. 

 

De technische kant van het zingen blijft gestoeld op de Complete Vocal Technique (CVT), een effectieve stemopbouwmethode, volgens de nieuwste inzichten, die de laatste jaren Europa heeft veroverd. Een leuk onderdeel van de CVT is dat je met wat oefening een stuk hoger kan leren zingen in je borststem. En dat we met effecten op je stem zoals distortion, vocal breaks en vibrato aan de slag gaan. En er zal altijd veel aandacht zijn voor een goede Ademsteun.

 

De speelse kant van het zingen begeleid ik met ontspannings- en stembevrijdingsoefeningen. 

Ik geef vrij intuïtief les en kijk naar wat jij nodig hebt. En we verliezen nooit uit het oog dat het gewoon fijn is om te zingen en bezig te zijn met je lievelingsnummers en je uitleven. 

 

Je zingt af en toe met microfoon voor de broodnodige microfoontechniek en ik maak soms geluidsopnames van je en ook een enkele keer een video. 

En als je wil performen is je houding, je ‘attitude’, je act ook belangrijk en dan besteden we daar ook aandacht aan.

 

Stijl: Pop, Rock, Soul, Blues, Jazz, R&B, Gospel, Reggae, Country, & Musical

 

I teach in English as well.

 

WELKOM!

Testimonials

"Monique heeft me leren durven, ik zing nu veel gemakkelijker en met meer volume.  Heel blij mee. Saskia"

 

"Ik werk met Monique aan mijn repertoire, het krijgt echt vorm. Ze coacht me goed met mijn hoge noten. Daar helpt de CVT techniek ook echt bij.  De Vocal modes waren een openbaring, mijn stem is rijker geworden.  En voel me thuis bij Monique. Ze weet wat ik nodig heb om lekker te zingen.

Soedesh"

 

"Ik word gecoacht met gehoortraining omdat ik naar het conservatorium wil. Dat gaat goed. Maar Monique leert me ook wat vrijer om te gaan met zingen, niet te perfectionistisch te zijn. Daardoor klink ik echt beter.

Naomi"

 

"Monique en ik werken samen aan mijn eigen nummers. Ik val met mijn zanglijnen nog teveel in herhaling. Ze helpt me om wat avontuurlijker te zijn. En ook meer variatie aan te brengen in mijn timing. Ze  benoemt mijn eigenheid, waar mijn stem goed in is en ze begeleidt me met mijn stemproblemen en heesheid. Zodat ik ook beter vooruit kan in mijn band.  Het is heel prettig samenwerken, heel vertrouwd.

Babette"

 

"Ik ben een beginner en ben aangenaam verrast dat ik al zoveel kan met mijn stem. Monique zegt dat vrijwel iedereen kan zingen en dat ze dat vooral ook moeten doen, alleen niet iedereen is talentvol. Maar iedereen is wel uniek en vertelt een eigen verhaal. Zingen laat je stromen. Ze vindt dat altijd interessant. 

Mij geeft ze in iedere geval veel meer noten op mijn zang. En ik ga altijd met een big smile de deur uit  :)   

Michel. "

 

"Heb met Monique een  nummer ingestudeerd om op mijn bruiloft te zingen. Was een groot succes. Ze gaf me vertrouwen dat ik het kon en toen was ik al halverwege. 

Brigitte"

 

"Op de lagere school werd gevraagd of ik niet wilde meezingen omdat ik een 'brommer' ben.  Schandalig zegt Monique. Ze hoort dat wel vaker en dat blokkeert mensen de rest van hun leven om te zingen. Nou, mij heeft ze los gekregen, ik brom erop los als een mooie dieselmotor. Geen gène meer (alleen nog heel soms).

Ricardo"

 

"De combinatie gitaar spelen en zingen, daar struggle ik mee. Maar het begint te komen, Monique heeft veel goede tips. En ik durf beter met meer volume te zingen. Alles gaat easier nu. In ieder geval tijdens de les. Ik moet haar ook maar meenemen als ik wat wil opnemen. 

Frenk"

 

"Monique heeft mijn dochtertje enorm gestimuleerd om zich vrij voelen met zingen. Ze gebruikt haar stem nu met meer overtuiging, wat haar steviger in haar schoenen laat staan. Daar ben ik erg dankbaar voor.

Maeve"