Ademtherapie

Ademsteun

Ademhalen gaat over de lucht die je inademt voordat je zingt of spreekt en ademsteun is de controle die je uitoefent op de uitgaande lucht, tijdens het zingen of spreken.

Het is van belang een 'buikademhaling' te bevorderen. Je haalt natuurlijk adem met je longen en niet met je buik, maar over het algemeen ademen wij te hoog in de borstkas. Een hoge ademhaling verbruikt de meeste energie en levert het geringste resultaat op.

Bij een volledige ademhaling doen buik, flanken en zelfs de rug mee. Dat is goed te zien bij een baby, bij wie de ademhaling nog ongestoord verloopt. 

Met behulp van anatomische uitleg en fijne ademoefeningen kan ik je begeleiden naar een volledige en ontspannen ademhaling en een correcte ademsteun.

 

 

 'Buikademhaling werkt ontspannend'.


Ademmeditatie

Ik heb  veel ervaring opgedaan met mediteren op je ademhaling. Een fijne meditatie is bijvoorbeeld De Quantum Light Breath Meditatie. Het is een geleide ademmeditatie op bombastische, inspirerende muziek die ongeveer een uur duurt. Je ademt diep en traag én ook even diep en heel snel. Je geeft jezelf een hoge dosis zuurstof en energie.  Je lichaam raakt verkwikt en je geest wordt helder. Je ademt los wat er aan emoties vast zat en alles gaat weer stromen. Soms ook de tranen.

Ook krijg je een flinke dot zelfvertrouwen en warmte mee in deze geleide meditatie. Heerlijk om je week of zelfs je dag mee te beginnen of te eindigen.

QLB is een geweldige voeding die we onszelf zomaar kunnen geven. Ik kan je hierin begeleiden.

 

‘When you master your breath, you master your mind and your emotions.’


Adem en Ontspanningstherapie

In de loop der jaren heb ik een eigen pakketje ontwikkeld aan fijne adem en ontspanningsoefeningen. Samen met stembevrijdingsoefeningen kan ik je helpen beter te ademen en beter te ontspannen.

Ademhalen met je buik kan een wapen zijn tegen stress. En regelmatig ademhalen is goed voor je hart.

Ademen zou vanzelf moeten gaan. Toch houden veel mensen op spannende momenten onbewust hun adem in. Dan is ademen ineens een stuk minder eenvoudig. En er is hyperventilatie en er zijn longaandoeningen. Dan kan er paniek ontstaan bij het ademen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft het nut van een regelmatig en diep ademritme bewezen. Bij een diepe, regelmatige ademhaling wordt een signaal naar de hersenen gezonden dat die moeten ontspannen en kalmeren. Vervolgens sturen de hersenen dit signaal weer naar je lichaam. Je ontspant. 

Goed en ontspannen ademhalen kan wel wat werk vergen, maar ademen is zuurstof en zuurstof is leven. Krijg meer inzicht in je adempatroon en leer ontspannen ademen. Je bent het waard :)

 

‘Door middel van controle over je ademhaling krijg je meer controle over je gezondheid en je leven.'